28. 7. 2012

Kiss my lips

Ahojky :). Slibovala jsem, že se v článcích polepším, takže jsem si pro dnešek nachystala kosmetickou recenzi. Těch je tu dost málo, protože já nejsem v těchto věcech žádný přeborník, tak si na  recenze moc netroufám. Ale tento článek je vyjímka, přípravků na rty mám doma docela hodně, mám totiž často problémy se suchými rty a myslím, že za tu dobu používání už můžu celkem solidně hodnotit. Když to shrnu tak nejvíce u mě převažují balzámy na rty, ty používám taky nejčastěji, naopak u mě nenajdete ani jednu rtěnku, co se týče výdrže tak stoprocentě obstál jen jeden přípravek. Tak a teď se podíváme na jednotlivé kousky ;).
/Btw. na obrázku není všechno, ještě mám nějaké balzámy po taškách/












































Lesky na rty





























Maybelline Color sensation cream gloss
Tento lesk jsem vyhrála v giveaway a docela mě překvapil. Jako plus hodnotím nanášení tím "štětečkem", protože se to tak dobře roztírá na celé rty. Ještě se mi líbí odstín (140 pink petal), je to taková pěkná růžová barva. A velké pozitivum u mě má, protože nelepí! Jsem trochu rozpačitá z vůně, je hodně sladká a může být někomu i nepříjemná, ale na rtech ji necítím, takže mi to nevadí. Výdrž je taková průměrná.
Hodnotím 3,5 body z 5.


























Max factor Max effect lip gloss
Tyto 2 lesky v odstínech 10 Orange smack a 01 Ivory jsem dostala zdarma k nákupu v Douglasu. Jsem za to moc ráda, protože jsem si ty lesky docela oblíbila. Častěji používám ten světlý Ivory, protože nebarví a jen jakoby opticky zvětšuje rty. Ten tmavší rty zabarví jen trochu, určitě to není tak sytá barva jako na obale a zanechává malinko třpitky, které ale nejdou moc vidět. Oba lesky mají takovou zvláštní sladkou vůni, Ivory mi trochu připomíná vůni cukru a Orange smack vůbec nevím k čemu přirovnat. Každopádně se mi ty vůně líbí :). Trochu mi vadí to dávkování v tubě, protože mi většinou hned na rty vyteče půlka lesku a to to ani skoro nezmáčknu. Jo ještě bych mohla dodat, že lesky vůbec nelepí :).
Hodnotím 3 bodů z 5.
/Na rtech je Orange smack, ale jen malinká vrstva, chtěla jsem zachytit ty třpitky, což se stejně nepovedlo :D/

















Oriflame Gloss booster Lychee
O tomto lesku jsem už psala jednou tady, takže to znovu moc rozebírat nebudu, spíš jen stručně. Moc pěkně voní, ale lepí a špatně se dávkuje = rychle ubývá.
Hodnotím 2,5 body z 5 a to hlavně kvůli vůni.






























Balzámy na rty

Labello Star fruit
Tento balzám mám už strašně dlouho a nevím, jestli se ještě vůbec prodává. Vždycky když si k němu čuchnu, vzpomenu si na dovolenou na Rhodosu :D. Dost barví, tak trochu do fialova, takže se dá použít třeba místo lesku. Moc často ho nepoužívám, hlavně teda kvůli tomu, že barví a výdrž taky nijak velká.
Hodnotím 2 body z 5.





























Helle
Helle zná snad každý. My jsme jich doma jednu dobu měli strašně moc, ale teď už se nejspíš přestali prodávat nebo co, tak už zbylo jen jedno, které už taky pomalu dochází. Je jahodové a voní jahodově (překvapivě :D), ale ta vůně je taková trochu umělá no.. Na rtech je ale moc příjemný.
Hodnotím 3 body z 5.





























Labello Angel star
Tento "balzám" nebo co to je jsem dostala k Vánocům a no..Je to hrůza. Jediné co se mi na něm líbí je ta vůně, ta ještě jde.. Barví rty do růžova a ještě má v sobě třpitky, takže když si ho nanesu na rty, mám je asi jako barbí panenka :D. Nebo mi ještě připomíná takové ty hračky - líčidla pro malé děti.
Hodnotím 1,5 bodem z 5.





















Oriflame Pure nature Acai berry & Pomegranate
Na tento blazám jsem četla u někoho na blogu velkou chválu, tak jsem se ho rozhodla taky vyzkoušet. Voní pěkně po granátovém jablku a rtům dodává takový pěkný přirozený odstín. Na rtech vydrží docela dlouho. Jenom mi moc nevyhovuje ten vysunovací a zasunovací "systém" :D, který se po chvíli používání pokazil, takže musím balzám zastrkávat zpět do tuby prstem..
Hodnotím 3,5 body z 5.





























Aolimei Moisture lip cream
Tento neznačkový balzám mi mamka koupila už docela dávno a já ho nejdřív odmítala používat. Pak jsem měla jednou v zimě hrozně vysušené a popraskané rty a tento byl jediný po ruce, tak jsem ho zkusila, no a od té doby ho používám. Je na rtech takový hodně..olejovitý, ale mě tahle vlastnost vůbec nevadí, spíš naopak, na vysušené rty je to strašně příjemné. A líbí se mi jeho ananasová vůně. K neznačkové kosmetice moc důvěru nemám, ale tento balzám jsem si vážně oblíbila.
Hodnotím 3 body z 5.





















Lohman&Rauscher Lip balm planty
Nevím, jestli někdo z vás zná tuhle značku. V našem městě je a ve skutečnosti se tam vyrábí lékařské potřeby a trochu jiné věci, ale jejich sortiment je velký. No a mamka tam pracuje a jednou mi odtud donesla tyto balzámy na rty. Jsou bezbarvé a pěkně voní, trochu po mentolu. Používala jsem je dřív skoro pořád, ale už mi bohužel dochází i ten poslední. Výdrž není nějak převratná, ale jsem spokojená.
Hodnotím 3,5 body z 5.





























Celaskon
Určitě všichni znáte ty šumivé vitamíny C. Tyto balzámy se jednu dobu dostávali zdarma k nákupu těch vitamínů. Jsem hrozně ráda, že ho mám, protože je vážně super! Jednou na chatě jsem měla večer šíleně vyschlé a popraskané rty a tak jsem ji namazala tímto balzámem a ještě ráno jsem ho cítila na rtech. Prostě nejlepší výdrž a taky jsem si všimla, že rtům pomáhá. Ani mi nevadí to nanášení prstem. Doufám, že bude ještě někde k sehnání, protože je to takový můj malý zázrak :).
Hodnotím 4,5 body z 5.
    




























Auraté Lippenpflege Basic
Tyto balzámy teď vídám snad v každé drogerii. Je jich víc druhů a já mám nejraději tento bezbarvý. Na rtech je příjemný, výdrž teda nic moc, ale stačí to. Takový průměr no :)..
Hodnotím 3 body z 5.





























Peeling na rty

Lush Bubblegum
Můj jediný peeling na rty, od Lush. Miluju jeho žvýkačkovou vůni, taková kráásně slaďoučká. Pěkně obrousí rty a nechá je dlouho voňavé. Pak si je teda hned musím natřít nějakým balzámem, protože je trochu vysušuje. Nepoužívám ho moc často a upřímně to není nic, bez čeho bych se neobešla, ale tak ta vůně a dobrý pocit za to stojí ;). 
Hodnotím 4 body z 5.  



























A jaké jsou vaše oblíbené výrobky na rty? :)
haníí

7 komentářů:

  1. Wat goodies...I love labella chapsticks....lovely
    Btw be sure to chec out my new post
    Xoxo

    OdpovědětVymazat
  2. Ja mám hrozne rada balzamy labello. Tiež som mala ten angel star, ale stratila som ho :D O nič extra som teda neprišla :D

    OdpovědětVymazat
  3. nejvíc mám ráda bslzámy od labello

    OdpovědětVymazat
  4. Tybrd'oooo! Tolik balzáááámů :) Ten od Lush vypadá skvěle, super recenze! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já miluju balzámy od labello a melounový od Balea

    OdpovědětVymazat
  6. Super sbírka! :)

    http://diaryofmony.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat