20. 5. 2012

DIY vychytávky do pokoje

Volejte hurá! Konečně jsem se dostala k napsání tohoto článku. Jsou to tipy na 4 věci, co si můžete v pohodě sami vyrobit a vylepšit si tak pokojíček. Myslím, že nic z toho není zas tak složité na výrobu..zvládla jsem to i já, takže by to už měl zvládnout každý :D. Jo ještě bych sem chtěla dát něco jako reklamu. Na votocvohoz se pořádá soutěž o zrcadlovku, tak jestli mi chcete pomoct, prosím klikněte na můj plugin, který najdet napravo v liště pod followers. Mocmoc děkuju!
haníí


1. Obraz z časopisů




























U tohoto bodu jsem váhala, jak ho pojmenovat. Je to takový obraz vyplněný koláží obrázků z časopisů a uprostřed zrcadlo. Dalo mi to nejvíc práce, protože jsem to dělala dost složitě a na víckrát. Teď ale napíšu návodtím nejjednodušším způsobem, aby jste se s tím nemuseli dělat 2 dny jako já :D. 
Budete potřebovat:

  • časopisy (já použila módní, např. Elle, Bazaar)
  • plochu, na kterou budete lepit - karton, prázdný obraz...
  • malé zrcadlo (pokud nemáte, nevadí, obraz z výstřižků časopisů bude vypadat taky skvěle!)
  • lepidlo (pokud děláte tu formu se zrcadlem, tak určitě nějaký pevný, já použila na speciální povrchy) 
  • nůžky
Postup:
Nejdřív si vystřihněte obrázky z časopisů, které byste na obraze chtěli mít. Teď bude potřeba ten karton nebo prázdný obraz, kterým obrázky polepíte. Před lepením si obrázky nejdřív na zkoušku různě pokládejte, aby jste co nejlíp využili místo. Pokud děláte variantu se zrcadlem, tak nejdřív naměřte místo, kam ho chcete nalepit, aby potom nebylo nějak nakřivo. Nakonec můžete obraz zarámovat a kochat se pohledem na něj :). 


















































































2. Rámeček na fotku




























Tento rámeček na fotku jsem si vyrobila ze speciální hmoty s takovým drsným složením, jmenuje se Corky, takže to má asi připomínat korek :D. Koupil mi ji taťka, nejspíš v nějaké prodejně pro kutily. Chápu, že tohle asi většina z vás nemá, ale možná by to šlo vyrobit z Fima nebo nějaké jiné schnoucí hmoty. Postup ani pomůcky snad popisovat nemusím, prostě jsem si vytvořila rámeček, pod něj dala fotku a podlepila papírem, aby to drželo. Vypadá to pěkně, co myslíte? 





















































3. Držák na náhrdelníky




































Úplně jednoduché a přitom praktické. Pokud nemáte žádné převratné množství náhrdelníků jako já, se vám tohle bude určitě hodit. A pokud ne, můžete si pověsit aspoň ty, co nosíte nejčastěji. Prostě si vezmete delší hřebík a kladívkem zatlučete do předem určeného místa. Já si vybrala stěnu svojí poličky, protože je v akorátní výšce a zároveň tam mám ostatní doplňky a potřebné věci. Pro mě je tohle fakt úžasná věc, protože jsem dřív mívala náhrdelníky v krabici spolu s ostatními doplňky a pak se mi to různě motalo všechno do sebe a prostě jsem v tom neměla přehled.






































































4. Květináč má i jiné využití než pěstování kytek




















Ani nevím, kde jsem na tento nápad přišla. Prostě mě napadlo, že najdu nějaký použitelný květináč, natřu ho a budu ho používat místo krabiček. Je to fakt originální a pěkné, takže pokud máte málo úložného prostoru, květináč vám ho sice o moc víc nezajistí, ale zato je to krásná dekorace! :D Chtěla jsem ho původně obarvit na bílo, ale zjistila jsem, že bílou barvu nemáme, takže aspoň zelenou. Jo ještě bych měla dodat, že takto se dá využít jen keramický květináč, ne ten z plastu! A barva byla myslím nějaká na různé povrchy, schla asi 3 dny!! Šlo by to taky nastříkat nějakým barevným sprejem, možná že i obyčejnýma temperama, ale to by asi moc dlouho nevydrželo.. 



























6 komentářů: